Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση ΔΣ Συλλόγου Γ&Κ με τους εκπροσώπους των μαθητών

Στις 10/11/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας μεταξύ εκπροσώπων του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, του 15μελούς Συμβουλίου του Σχολείου και των Προέδρων των 5μελών Συμβουλίων Τάξης με πρωτοβουλία του Συλλόγου.

Στη συνάντηση οι μαθητές εκπρόσωποι μας ενημέρωσαν για τα σχέδιά τους και ανέλυσαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σχολική κοινότητα.


Οι εκπρόσωποι του ΔΣ επεσήμαναν στα παιδιά  ότι γονείς και μαθητές είμαστε μαζί, μια ομάδα για τον ίδιο σκοπό. Ο ρόλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι να βοηθά τους μαθητές, να τους συμπαραστέκεται, να αντιμετωπίζει προβλήματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του και το σπουδαιότερο να αντιμετωπίζει θέματα πριν γίνουν προβλήματα. Παρότρυναν τα παιδιά να μιλούν για οτιδήποτε τους ανησυχεί π.χ. μια κακή συμπεριφορά συμμαθητή ή καθηγητή, ένα άσχημο περιστατικό που λαμβάνει χώρα στο προαύλιο του σχολείου και γενικά οποιοδήποτε συμβάν διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου ή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο συμμαθητή τους.


Τέλος, δεσμεύτηκαν να βρίσκονται δίπλα στους μαθητές, αρωγοί στα σχέδιά τους και συμπαραστάτες στα προβλήματά τους.