Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Κάλυψη Κενών Εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης

Ο Σύλλογός μας απέστειλε επιστολή προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, σχετική με τα κενά εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στο σχολείο μας.

Αναλυτικά η επιστολή:

 

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες

με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρουμε την σχεδόν πλήρη απουσία εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης στο 1ο Γυμνάσιο Παπάγου, για 7 (επτά) μαθητές με γνωμάτευση από το οικείο ΚΕΔΑΣΥ.

Η ύπαρξη κενών σε αυτή την τόσο ευαίσθητη κατηγορία μαθητών υποβαθμίζει συνολικά την παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση και καταργεί τον συμπεριληπτικό της χαρακτήρα και το δικαίωμα ίσων ευκαιριών στη μόρφωση.

Παράλληλα δημιουργεί προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω αδυναμίας των εκπαιδευτικών γενικής κατεύθυνσης να διαχειριστούν τους μαθητές ειδικής αγωγής, ενώ επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς που επιλέγουν να καταφύγουν στη λύση εκπαιδευτικού ιδιωτικής παράλληλης στήριξης για τις ανάγκες του παιδιού τους και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης,  ώστε να καλυφθούν ΟΛΕΣ οι αιτήσεις μαθητών, με πλήρη κάλυψη όλων των ωρών που χρειάζεται το κάθε παιδί σύμφωνα με τις γνωματεύσεις του οικείου ΚΕΔΑΣΥ.

                                                                                     Για το ΔΣ

               Ο Πρόεδρος                                           Η Γενική Γραμματέας

 

       Θύμιος Δημητρόπουλος                              Κατερίνα Μάρκου