Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση για την αφύλακτη οικοδομή πλησίον του σχολείου

Ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Παπάγου πραγματοποίησε συζήτηση σχετική με την αφύλακτη οικοδομή, πλησίον του σχολείου μας. Η συνάντηση δυστυχώς δεν είχε μεγάλη συμμετοχή γονέων και κηδεμόνων, είχε όμως πολύ σημαντικά συμπεράσματα.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι:
  • η συγκεκριμένη οικοδομή είναι μία εστία μόλυνσης και κινδύνου και βρίσκεται στα 50 μέτρα από το σχολείο μας
  • στο συγκεκριμένο χώρο μαζεύονται μαθητές και ενήλικοι ακόμα και από άλλες περιοχές εκτός του Δήμου μας και είναι ανεξέλεγκτη η δράση τους
  • κατά τις τακτικές αυτοψίες των ΔΣ των Συλλόγων μας στο χώρο, σχεδόν πάντα βρίσκουμε εκεί μαθητές του σχολείου μας, ακόμα και σε ώρα που είναι σε λειτουργία το σχολείο
  • υπάρχει σίγουρα ευθύνη πολλών φορέων για την κατάσταση της αφύλακτης οικοδομής, υπάρχει όμως και η ατομική ευθύνη των παιδιών μας και κατά συνέπεια και ημών, γιατί τα παιδιά εισέρχονται σε χώρο που δεν επιτρέπεται. Με αυτή μας την αναφορά, σε καμία περίπτωση δεν παραβλέπουμε την ευθύνη που φέρουν οι άλλοι φορείς, απλά σας εφιστούμε την προσοχή.
Σας προτρέπουμε λοιπόν να επιστήσετε την προσοχή στα παιδιά σας.
Επίσης καλούμε όποιον γονέα ή κηδεμόνα μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια του Συλλόγου μας για εξεύρεση λύσης για αυτό το πρόβλημα (πχ δικηγόροι, μηχανικοί, υπάλληλοι στην πολεοδομία, υπάλληλοι στο Δήμο Αθηναίων, μέλη της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, υπάλληλοι στο υπουργείο Οικονομικών), να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να βρεθεί οριστική λύση που να εξασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών μας.